ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ

Γκιουζλεμέδες απο τη Λέσβο

Ένα από τα παραδοσιακότερα ορεκτικά της Μυτιλήνης που συναντάμε σε όλο το νησί.

Υλικά για 18-20 κομμάτια:
1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
Νισεστές
Αλάτι

Για τη γέμιση

½ φλιτζάνι φέτα ή φρέσκια μυζήθρα
1 αβγό και 1 κρόκος
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση:


Αναμιγνύουμε ελαφρά σε ένα μπολ φέτα, αβγό, τον κρόκο και πιπέρι και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
Ρίχνουμε εκεί ελάχιστο αλάτι, και σταδιακά, ελαιόλαδο και νερό, παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από το κέντρο προς τις άκρες.
Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σφιχτή ζύμη (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, συμπληρώνουμε).
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Μόλις ετοιμαστεί, σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με μεσαίο πλάστη λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας τα κάθε τόσο με νισεστέ.
Τα κόβουμε σε λωρίδες 5×10 εκ., βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας 1 κουταλιά γέμιση και τα τυλίγουμε, ακανόνιστα, σε μικρά τρίγωνα ή φακελάκια, που τα διπλώνουμε καλά, για να μη χυθεί το περιεχόμενο. Τηγανίζουμε τους γκιουζλεμέδες σε καυτό αγνό ελαιόλαδο.

Πηγή: lesvosdairy.com

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *