ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Υλικά:

1 κιλο συκα καθαρισμένα και πολτοποιημένα ή κομμένα στα 4 αν θέλουμε να βρίσκουμε κομματάκια στη μαρμελάδα
150-300 γρ. ζαχαρη ( αν είναι πολύ μελωμένα τα σύκα μας δεν χρειάζεται πολύ ζάχαρη)
3 κ.γ χυμο λεμονιου
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα για άρωμα ( προαιρετικά)


 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τον πολτό απο τα σύκα και την ζάχαρη στη κατσαρόλα και τα ανακατευουμε.
Η θερμοκρασία της εστίας μας πρέπει να είναι μέτρια.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφερούμε τον αφρό.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα μας, αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *