ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ

Υλικά:

1 κ.γ. λάδι

1/4 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

4 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών

400 γρ. αρακά ( φρέσκο ή και κατεψυγμένο )

3 φλ.τσ. σπανάκι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τον αρακά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά ώστε να μαλακώσει ο αρακάς. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε τον βρασμό για ακόμη 1-2 λεπτά.


Χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μας μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα ή μεταφέρουμε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ, με προσοχή ώστε να μην καούμε.

Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα μας και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο γιαούρτι αν θέλουμε.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΟΥΠΕΣ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *