ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΩΝ

Η Σόφη βρήκε έναν διαφορετικό και πολύ νόστιμο τρόπο να μαγειρεύει το μπρόκολο!!!


 

Υλικά:

1 κιλό μπρόκολο

1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά σκόνη

1 κ.γ πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες

Για τη μπεσαμέλ τυριών:

4 κ.σ αλεύρι

4 κ.σ φυτίνη ή βιτάμ ή βούτυρο ή λαδάκι

3 κούπες γάλα φρέσκο (η κούπα είναι των 250 ml)

λίγο μοσχοκάρυδο

πιπέρι

150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

150 γρ. τυρί που λιώνει τύπου γκούντα ή κασέρι

2 κ.σ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα


 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάω το μπρόκολο σε κομμάτια για 5 λεπτά.

Το στραγγίζω και το βάζω σ’ένα ταψάκι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο να λιώσει και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Ρίχνω το γάλα με τη μία και ανακατεύω να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω πιπέρι, μοσχοκάρυδο το τυρί φέτα και το τυρί γκούντα και ανακατεύω καλά.

Αλάτι δεν βάζω λόγω των τυριών!!!

Αδειάζω τη μπεσαμέλ πάνω από το μπρόκολο να καλυφθεί.

Πασπαλίζω με το κεφαλοτύρι την πάπρικα σκόνη και την πάπρικα σε νιφάδες και ψήνω στους 180 για 23-30 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί με το μπρόκολο ψητά φιλετάκια κοτόπουλο και από πάνω τη μπεσαμέλ. Έτσι έχουμε ένα πλήρες γεύμα!!!

Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: « Οι Λιχουδιές της Σόφης

 

Σχετικά άρθρα