Ιμάμ μπαϊλντί

Αγαπημένη και παραδοσιακή πολίτικη συνταγή.

 

Υλικά για 4 άτομα

8 μελιτζάνες όχι πολύ μεγάλες
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. ντομάτα σάλτσα (από βάζο ή ντομάτα φρέσκια τριμμένη)
1 κ. σ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί ή ρετσίνα
1 κ. σ. κόκκινο πιπέρι
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
5-6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ. σ. ρίγανη
αλάτι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο για τη γέμιση

 


Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες.

Αφαιρούμε ένα σταυρό από τη φλούδα (στις 4 πλευρές).

Τις χαράζουμε από τη μία πλευρά, χωρίς να βγει το μαχαίρι από την άλλη. Μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια τσέπη όπου θα μπει η γέμιση.

Τηγανίζουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά, για να μαλακώσουν λίγο.

Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο καθαρό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα, όχι να τηγανιστούν.

Προσθέτουμε και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 φλ. νερό.

Αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πιούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη.

Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει η γέμιση.

Γεμίζουμε με προσοχή την τσέπη σε κάθε μελιτζάνα και τοποθετούμε σε κατσαρόλα χαμηλή.

Σκορπάμε ανάμεσα στις μελιτζάνες τα μπαχαρικά και τις δάφνες.


Αδειάζουμε τη σάλτσα που περίσσεψε ανάμεσα στις μελιτζάνες, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου.

Πηγή

 

Print Friendly, PDF & Email
Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *