Το τσίζκεϊκ της Νέας Υόρκης

Αυτό που το διαφοροποιεί από τα άλλα τσίζκεϊκ είναι ότι ψήνεται στο φούρνο και φτιάχνεται με τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος και αβγά – υλικά που του δίνουν πλούσια, βουτυράτη γεύση και κρεμώδη υφή. Στη Νέα Υόρκη το αποκαλούν και εβραϊκό τσίζκεϊκ. Κορυφαίο θεωρείται αυτό που σερβίρει το Junior’s στο Μπρούκλιν.

Υλικά

Βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο αγελάδας,
λιωμένο σε χαμηλή φωτιά

Γέμιση

750 γρ. τυρί κρέμα
75 γρ. λευκή ζάχαρη,
κρυσταλλική
45 γρ. κορν φλάουρ
3 αβγά
110 γρ. κρέμα γάλακτος
με 35%-36% λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Βάση

Βήμα 1
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν άμμος.

Βήμα 3
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί.

Βήμα 4
Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα ίδιου μεγέθους με αποσπώμενα τοιχώματα και καλύπτουμε τον πυθμένα με λαδόκολλα.

Βήμα 5
Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου στο τσέρκι (ή στη φόρμα) και το πιέζουμε προς τα κάτω με την παλάμη μας για να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα και να γίνει μια συμπαγής βάση.

Βήμα 6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά.

Γέμιση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Βήμα 2
Μόλις μαλακώσει το μείγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Βήμα 3
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 4
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-40 λεπτά, ώσπου να πάρει χρυσαφί χρώμα.


Βήμα 5
Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη.

Tips
Εάν θέλουμε, σερβίρουμε το τσίζκεϊκ με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα ή ακόμα και με φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες, σμέουρα και βατόμουρα. H Ένα επιτυχημένο τσίζκεϊκ θα πρέπει να ψηθεί τόσο που το κέντρο του να είναι πιο μαλακό από την περιφέρεια. Πώς θα το καταλάβουμε; Κουνάμε ελαφρώς τη φόρμα και βλέπουμε αν τρέμει ο πυρήνας.

Πηγή

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *